Banke Pivovarni Laško odobrile kredit od 10 milijuna eura, upitna prodaja Mercatora

Bez autora
Mar 15 2011

Konzorcij slovenskih banaka, na čelu s Novom Ljubljanskom bankom, Pivovarni Laško je odobrio zajam za održavanje tekuće likvidnosti vrijedan više od 10 milijuna eura. Zajam je Laškom potreban kako bi prije početka sezone osigurala repromaterijal i sirovine. Navodno su banke-vjerovnice spremne toj grupaciji produžiti moratorij na otplatu kredita barem do lipnja. Član Uprave PL-a, Robert Šega, jučer je odstupio s tog mjesta jer se ne slaže s prodajom 23,34-postotnog udjela u najvećem slovenskom trgovačkom lancu hrvatskom Agrokoru. Smatra da je rok od pet tjedana prekratak za donošenje tako važne strateške odluke, te zagovora raspisivanje novog postupka prodaje.

Banke Pivovarni Laško odobrile kredit od 10 milijuna eura, upitna prodaja MercatoraKonzorcij slovenskih banaka, na čelu s Novom Ljubljanskom bankom, Pivovarni Laško je odobrio zajam za održavanje tekuće likvidnosti vrijedan više od 10 milijuna eura.

Zajam je Laškom potreban kako bi prije početka sezone osigurala repromaterijal i sirovine. Navodno su banke-vjerovnice spremne toj grupaciji produžiti moratorij na otplatu kredita barem do lipnja.

Član Uprave PL-a, Robert Šega, jučer je odstupio s tog mjesta jer se ne slaže s prodajom 23,34-postotnog udjela u najvećem slovenskom trgovačkom lancu hrvatskom Agrokoru. Smatra da je rok od pet tjedana prekratak za donošenje tako važne strateške odluke, te zagovora raspisivanje novog postupka prodaje. Na taj način, smatra Šega, pronašao bi se strateški kupac koji bi ponudio veću cijenu od Todorića. Sve je ovo uvod u scenarij prema kojemu Laško vjerojatno odustaje od prodaje dionica Mercatora (LJSE:MELR)  a za takav rasplet navija velika većina slovenske javnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik